American buttercream maken

American buttercream maken

American Buttercream is de perfecte botercrème om je taart of cupcakes mooi en lekker mee af te werken. Hier vind je het recept, plus 8 tips en trucs!

American Buttercream is anders dan andere botercrèmes omdat het op basis van Crisco (een plantaardig in plaats van een dierlijk vet) en Meringue Powder is. Je kunt deze buttercream mooi in model brengen en houden. Zo kun je er bijvoorbeeld met de makkelijk prachtige bloemen of ruffles mee spuiten op je taart of cupcakes. Zelfs buiten de koelkast blijven je decoraties mooi!

 

Recept voor American Buttercream

Om American Buttercream te maken heb je het volgende nodig:

190 gr Crisco

een paar druppels Lorann smaakstof of een theelepel extract smaakstof

35 tot 40 ml melk of water

450 gram suikerbakkerspoeder

15 gram meringuepoeder

eventueel een snufje zout

 

Je gaat als volgt te werk:

Mix de Crisco, smaakstof en water of melk. Voeg de gezeefde poedersuiker en meringue powder toe. Mix op middelmatige snelheid totdat alles goed gemengd is. 

Dit recept komt uit het lesboek van Wilton Course 1 Building Buttercream Skills.

 

8 Tips en trucs over American Buttercream

  1. Als je water gebruikt i.p.v. melk, kun je American Buttercream buiten de koelkast bewaren.
  2. American Buttercream is wit van kleur. Je kunt hem kleuren met je gelkleurstoffen van bijvoorbeeld Wilton, FunColours of Progel.
  3. Je kunt FunCakes smaakstoffen toevoegen. Laat dan een deel van het water of de melk weg.
  4. Wanneer je een chocoladesmaak wilt, kun je cacaopoeder toevoegen.
  5. Door de meringue powder te gebruiken droogt de buitenste laag van je crème op. Dit noemen ze crust. Dit is heel handig voor wat stevigheid. Wil je iets minder crust, gebruik dan eiwitpoeder van FunCakes.
  6. Wil je een iets minder stevige crème? Voeg dan druppelsgewijs meer water toe.
  7. American Buttercream kan heel goed tegen warmte, dus bij 30 graden, kun je hier nog prima cupcakes mee opspuiten. Ik adviseer je dan de versie met water te maken in verband met de houdbaarheid van de melk.
  8. Wil je graag een lekker frisse buttercream? Voeg dan de smaakstof Key Lime van Lorann toe!

 

Veel bakplezier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »