Cookie cake maken
- Geplaatst op
- Door Vivian Scheeres - SweetyCakehop
- Geplaatst in bak es wat anders, decoreren, Koekjes, taart
- 0

Een cookie cake is superleuk om te maken, en met onze tips en templates niet al te moeilijk. Je kunt cookie cakes maken in allerlei leuke thema's en vormen, met vullingen naar smaak. Aan de slag!
Wat is een cookie cake?
Een cookie cake is een ‘taart’ die bestaat uit meestal twee lagen koek met daartussen een vulling. Ze zijn leuk om in cijfers, letters of andere leuke vormen te maken. Deze maak je aan de hand van een template.
Een template kiezen
Je kunt vanalles bedenken, voor verjaardagen of voor thema’s als seizoenen of feestdagen. Een paar leuke templates die je direct hier kunt downloaden:
- alle cijfers en letters met de grootte 22x13 cm
- een hart, bloem, pompoen, regenboog, palmboom, eenhoorn of cactus
- de S van Sinterklaas, een Kerstboom en Ster.
Print de template en knip uit.
Je cookie cake maken
- Maak je koekdeeg. Ik werk graag met FunCakes Mix voor Sweet Cookie & Crust voor sloffenbodem 500g of met FunCake mix voor Koekjes.
- Zoek een snijplank die in de vriezer past. Waarom? Dat vertel ik je later! Rol je koekdeeg uit tot zo’n 3 mm dikte, tussen bakpapier of met bloem erop en eronder. Snijd het deeg uit langs je papieren template. Maak 2 lagen van iedere vorm.
- Plaats de uitgesneden vormen tussen bakpapier op de snijplank. Stapelen mag. Zet nu 10 minuten in de vriezer (daar is-ie!) of 60 min in de koelkast om uitlopen te voorkomen. Verwarm intussen de oven voor.
- Bak de koeken volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat na bakken goed afkoelen op een rooster.
- Intussen ga je de crème maken voor tussen de koeken. Hiervoor gebruik ik een bavaroismix, aangemaakt met enchanted cream in plaats van slagroom (zoals achterop de bavaroismix staat). Dat is lekker stevig, kun je mooi spuiten en is heerlijk om te eten! Ik klop hiervoor eerst de enchanted cream met water lobbig als slagroom en daarbij voeg ik de bavaroismix. Kijk even naar de video als je het precies wilt zien. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Leg de versiering voor de cookie cake klaar. Je kunt van fondant of gum paste zelf decoratie maken, maar je kunt ook leuke snoepjes, fruit, macarons, sprinkels, chocoflakes of andere kant-en-klare versiering gebruiken. Als ze maar passen in het thema van de cookie cake!
- Nu kun je je cookie cake gaan opbouwen! Doe de enchanted cream in een spuitzak met niet te kleine spuitmond. Lijm de eerste koeklaag met een paar dotjes enchanted cream vast op de definitieve ondergrond. Zo gaat je cookie cake straks niet schuiven als je hem oppakt.
- Spuit steeds gelijke, niet al te dikke bolletjes crème op je koek. Begin in het midden, dan kun je even oefenen. Vul de koek helemaal met bolletjes.
- Leg de volgende koeklaag erop. Niet aandrukken, gewoon erop leggen. Spuit nu ook op deze laag gelijke bolletjes crème. Zet minimaal 10 minuten in de koeling om weer op temperatuur te komen.
- Plaats kort voor serveren de versiering op je cookie cake. En dan is je heerlijke cookie cake klaar!
Liever zien? Je kunt de livestream terugkijken. Check in onderstaande video hoe je de enchanted cream met bavarois maakt. Veel plezier!
Meest gestelde vragen over een CookieCake:
Kun je dit wel aansnijden aangezien de koek hard is en worden de koeken niet zacht van de creme?
De koeken worden inderdaad zachter van de creme, en daardoor kun je het prima aansnijden en kan je bezoek het ook als taart met een vorkje eten. Een CookieCake hoort dus geen knapperige koek meer te zijn.
Kan ik echte bloemen gebruiken op een CookieCake?
Dat kan als ze niet giftig en bespoten zijn, dus dat moet je eerst uitzoeken. En dan is het belangrijk dat je alsnog zorgt dat je bloemen niet zo in je creme staan. Dit kun je doen door, Safety Seal aan de achterkant van de bloem aan te brengen. Zo raakt de bloem niet je eten.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...