Icing of frosty print voor je taart?

Een icing of frosty print maakt je taart helemaal af. Je maakt je eigen plaatje en dat druk je af. Dat kunnen wij ook voor je doen, trouwens. Wat is het verschil tussen een icing print en een frosty print en wanneer gebruik je ze?
Wat is een frosty print?
Een frosty print wordt gedrukt op een frosty sheet, een dun laagje op zetmeelbasis, met de smaak van suiker en vanille. Frosty sheets zijn de meest gebruikte ondergrond voor het maken van eetbare prints. Je krijgt een haarscherpe afdruk op een stevige, flexibele en dunne ondergond. De sheet wordt beschermd door een plastic schutvel, dat je kunt verwijderen voordat je de print gebruikt. De sheet is gemakkelijk op maat te knippen.
Hoe breng ik een frosty sheet aan?
Frosty sheets zijn heel geschikt om rechtstreeks op stevige slagroom, botercrème, bavarois of kwark te plaatsen. Breng ze dan niet te lang voor serveren aan. Bepoeder het oppervlak eerst licht met poedersuiker voor je het plaatje erop legt. De print 'smelt' samen met de slagroom. Houd er wel rekening mee dat de print wat vager is, dan wanneer je deze op een marsepeinen of fondant ondergrond gebruikt.
Frosty sheets kun je ook plaatsen op fondant of marsepein. Gebruik hiervoor eetbare lijm. Belangrijk hierbij is de gehele achterkant in te smeren met een dun laagje. Als delen niet gelijmd zitten, kan de print gaan hobbelen.
Wil je een frosty sheet hard laten worden en rechtop gebruiken, rol dan wat gumpaste of fondant met tylose uit en plak de sheet er stevig op. Knip of snijd je figuren uit. Laat het geheel goed drogen en draai het regelmatig om. Wat ook kan is, knip de print uit en smeer wat chocola of easydrip op het figuurtje. Je kunt er ook een houten prikketje in verwerken en je taarttopper is zo klaar. OP de foto zie je een voorbeeld, voor en achterkant.
Wat is een icing print?
Een icing print wordt gedrukt op een icing sheet, een dun laagje fondant. Vers is het flexibel en heel makkelijk op een taart te verwerken. Het kan uitharden en dan ook rechtop verwerkt worden.
Hoe breng ik een icing sheet aan?
Een icing sheet kan ook op stevige slagroom, botercrème, bavarois of kwark geplaatst worden. Bepoeder het oppervlak dan eerst licht met poedersuiker voor je het plaatje erop legt.
Op fondant en marsepein kun je je icing sheet vastplakken met eetbare lijm. Belangrijk hierbij is de gehele achterkant in te smeren met een dun laagje. Als delen niet gelijmd zitten, kan de print gaan hobbelen.
Je kunt icing sheets ook laten drogen en het wordt dan ook vaak gebruikt om schildjes van te maken. Voor schildjes: knip de vormen uit en laat deze enkele dagen in een donkere droge ruimte drogen. Draai ze regelmatig om.
Icing print of frosty print?
Als de print plat komt te liggen, op een vlakke ondergrond dan is frosty de beste keuze. Voor een print met grotendeels donkere kleuren adviseren we ook een frosty te bestellen.
Een icing print kun je hard laten worden. Dus als je schildjes wilt maken of stukken rechtop wilt zetten dan kun je het beste kiezen voor een icing print.
Hoe bewaar je een taart met een print erop?
Als je taart in de koelkast moet, dan kun je dat het beste in een kartonnen taartdoos doen. Let op met vocht in je koelkast en als er een venster in je taartdoos zit, zorg dan dat er geen druppels op de print kunnen vallen. Zorg ervoor dat de koelkast niet te koud staat: bij een te grote overgang, zal de taart en daarmee de print gaan zweten. De print zelf hoeft niet in de koelkast.
Afdrukken van een icing of frosty print
Je kunt je eigen plaatje maken en afdrukken op een speciale foodprinter met eetbare inkt erin. Maar wij kunnen het ook voor je doen. HIER vind je de bestelinformatie en prijzen van onze printjes.
Ik heb nog een korte VIDEO voor je opgenomen om je te laten zien hoe je een plaatje in Word rond maakt. Zo kun je nog beter je plaatjes naar ons mailen en bespaar je ons een hoop tijd :)
Reacties
Wees de eerste om te reageren...