Hoe krijg ik een strakke bovenkant en geen bolling?

  • Geplaatst op
  • Door Vivian Scheeres - SweetyCakeShop
  • Geplaatst in bakken
  • 0
Hoe krijg ik een strakke bovenkant en geen bolling?

Heb jij dat ook? Dat je biscuits bol uit de oven komen? Ik leer je hoe je voortaan platte biscuits voor je taart kunt bakken!

Een biscuit voor je taart

Een biscuit is de basis voor je taart. Je biscuit bepaalt daarmee de vorm van je taart. Wil je een ronde, vierkante of langwerpige taart? Dan heb je daar een bijpassende biscuitvorm voor nodig. 

Een biscuit doet denken aan een cake, maar is luchtiger en heeft minder smaak. De echte smaak moet nog komen namelijk, door het toevoegen van een vulling en het decoreren van de taart. 

 

Waarom moet het biscuit voor je taart plat zijn?

Simpel: je krijgt een mooiere taart. De taart is veel makkelijker af te smeren en netjes te decoreren.

 

Waarom worden biscuits bol?

Dat komt doordat je biscuit van de buitenkant naar binnen toe gaart. Gaat die garing te snel? Dan is de zijkant al stevig en kan de biscuitmix in het midden niets anders dan naar boven en krijg je dus in het midden een bult.

 

Platte biscuits maken

Je kunt natuurlijk altijd die bult van je biscuit af snijden. Maar echt netjes recht krijgen is ook dan niet makkelijk. Gelukkig is er een mooiere oplossing: de Level Baking Belts. Deze "riemen" maak je nat en plaats je aan de buitenkant van je bakvorm. Zo koelen ze de zijkant en gaat de garing van je biscuit gelijkmatiger. Zo krijg je een strakkere bovenkant.

Level Baking Belts van PME zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en hoogtes. Aan de hand van de hoogte van je bakblikken kies je voor 7 of 10 cm hoge belts. De lengte is:

81 cm is geschikt voor bakblikken vierkant van 8 tot 15 cm en rond van 8 tot 20 cm
109 cm is geschikt voor bakblikken vierkant van 15 tot 23 cm en rond van 23 tot 28 cm
142 cm is geschikt voor bakblikken vierkant van 25 tot 30 cm en rond van 30 tot 40 cm

 

En zo heb je heel makkelijk een goede basis voor een mooie strakke taart!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »