Hoe krijg ik een strakke bovenkant en geen bolling?

  • Geplaatst op
  • Door Vivian Scheeres - SweetyCakeShop
  • Geplaatst in bakken
  • 0
Hoe krijg ik een strakke bovenkant en geen bolling?

Heb jij het ook? Dat je biscuits bol uit de oven komen? Je weet wel, dat je biscuit aan de bovenkant niet plat is, maar zo'n bolle toeter erop heeft...

Level Baking Belts

Heb jij het ook? Dat je biscuits bol uit de oven komen? Je weet wel, dat je biscuit aan de bovenkant niet plat is, maar zo'n bolle toeter erop heeft... Dat komt doordat je biscuit van de buitenkant naar binnen toe gaart. Gaat die garing te snel? Dan is de zijkant al stevig en kan de biscuitmix in het midden niets anders dan naar boven en krijg je dus in het midden een bult. Die bult kun je er natuurlijk vanaf snijden. Maar er is een mooiere oplossing:

De Level Baking Belts! Deze "riemen" maak je nat en plaats je aan de buitenkant van je bakvorm. Zo “koelen” ze de zijkant en gaat de garing van je biscuit gelijkmatiger en dus heb je een strakkere bovenkant. Level Baking Belts zijn er in verschillende lengtes en hoogtes van PME.

Aan de hand van de hoogte van je bakblikken kies je voor 7 of 10 cm hoge belts. De lengte is:

81 cm is geschikt voor bakblikken vierkant van 8 tot 15 cm en rond van 8 tot 20 cm
109 cm is geschikt voor bakblikken vierkant van 15 tot 23 cm en rond van 23 tot 28 cm
142 cm is geschikt voor bakblikken vierkant van 25 tot 30 cm en rond van 30 tot 40 cm

Shoppen of op je verlanglijstje zetten? Klik hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »