Tips om taart te decoreren bij warm weer

Taart decoreren bij warm weer kan best een uitdaging zijn! Een hoge temperatuur en/of luchtvochtigheid kan het je best lastig maken. Deze tips helpen je het hoofd koel te houden en een prachtige taart te maken - ook in de zomer.
Als het flink warm is, probeer je werkplek en de taart dan zo koel mogelijk te houden:
- Probeer waar mogelijk ’s morgens vroeg of ‘s avonds laat aan je project te werken, omdat het dan frisser is.
- Zet je airco aan (je kunt deze eventueel ook huren).
- Of gebruik een ventilator. Als je er bevroren flessen water voor zet, heb je het effect van een airco.
- Zet je koelkast echter niet te koud, door de temperatuurverschillen klein te houden zal je taart minder snel gaan zweten.
- Werk met koele handen. Het is hygiënischer en je ingrediënten blijven beter te bewerken. Houd je handen tussendoor af en toe even onder de koude kraan of werk met handschoenen aan.
Als je je taart gaat decoreren bij warm weer, let dan op het volgende:
- Gebruik om af te smeren ganache in plaats van botercrème. Dit geeft meer stevigheid.
- Maak je ganache met meer chocola en minder slagroom.
- Zeker als je met fondant werkt is een hoge temperatuur en/of luchtvochtigheid soms best lastig. Probeer eens Renshaw Extra fondant of Smartflex, deze hebben minder last van de warmte.
Is je taart nat van het zweet? Gebruik deze trucjes:
- Zet een bakje rijst of zout naast de taart in de koelkast. Rijst en zout nemen vocht op en onttrekken het zweet aan je taart.
- Staat je taart even buiten de koelkast? Zet er dan een ventilator op.
- Kom vooral nergens aan! Dit blijf je namelijk zien.
Geen zorgen, zo gaat het je echt lukken om ook in de warmte een mooie taart op tafel te zetten! En verder rustig blijven en veel drinken, dan komt alles goed. :)
Reacties
Wees de eerste om te reageren...