Tips voor een mooie sweet table

Tips voor een mooie sweet table

Een lekkere sweet table is een echte eyecatcher op je feest. Fantastisch voor een kinderverjaardag, maar ook voor je kraamfeestje, een bruiloft – ach, welk feestje eigenlijk niet? Met deze tips zet je een mooie sweet table neer!

 

Wat is een sweet table?

 

Zelf maak ik van verjaardagen hier thuis één groot feest. Ik vind het dan heerlijk om een sweet table te maken. Dat is een tafel met allemaal verschillende hapjes, zoals cupcakes, donuts, groente/fruit in vorm, spiesjes (zoet of hartig), bakjes popcorn, taart, koekjes en alles wat je kunt bedenken.  Superfeestelijk en lekker!

 

Een sweet table in thema

 

Onze kinderfeestjes hebben ook een thema. Dan maak ik ook alle hapjes in die stijl en kleur.  Ik hang vlaggetjes in stijl op en koop pakjes of flesjes drinken en maak daar nog een mooi etiket omheen. Dat is echt op en top mijn hobby! 

Nou hoor ik je al denken, hoe bedenkt ze het allemaal?! Ik begin altijd met Pinterest. Dat is een online prikbord waar je vanalles kunt opzoeken en opslaan. Voor elke verjaardag maak ik een prikbord en daarop pin ik alles in dat thema. Ik zoek vaak in het Engels, dus voor Lego zoek ik op: Lego, party. Ik prik een heel bord vol met alle geweldige dingen die ik zie. Daarna maak ik een selectie (vaak gebaseerd op de beschikbare tijd…) en kies ik wat ik daadwerkelijk ga maken.

 

 

Tips voor je eigen sweet table

 

Lijkt dit jou ook leuk? Dan zijn dit mijn tips om een mooie sweet table te maken:

 

  1. Maak een pinbord op Pinterest.
  2. Kies een paar themakleuren en laat die zo veel mogelijk terugkomen.
  3. Kies een bijpassend of anders juist neutraal tafelkleed.
  4. Zorg voor wat gezonde opties, die vallen altijd goed in de smaak. Laat de kleur aansluiten.
  5. Kies een paar dingen die snel klaar zijn: spiesjes, popcorn of nootjes in mooie bakjes/bekers/emmer.
  6. Zorg voor hoogteverschillen op je tafel door taartschalen of een bord op een omgekeerd bakje te plaatsen. We hebben een paar hele mooie taart standaards in ons assortiment.  Denk ook aan drinken, pakjes, flesjes of een ranjatap in stijl.
  7. Plaats decoratie aan de muur erachter (vlaggetjes, poster, etc).
  8. Met gekleurde ballonnen kun je de kleuren terug laten komen en de boel mooi opvullen.

 

Hier kun je op Facebook al mijn sweet tables op een rij zien. Zie je hoe ik de bovenstaande tips steeds meer toepas? Volg SweetyCakeShop ook op Pinterest, daar vind je een heleboel prikborden vol inspiratie voor je sweet tables!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »