Zomerse cupcake candy toppers

  • Geplaatst op
  • Door Vivian Scheeres - SwetyCakeShop
  • Geplaatst in cupcake, decoreren
  • 0
Zomerse cupcake candy toppers

Zomerse cupcake candy toppers zijn lekker vrolijk voor een zomerse verjaardag of feestje. Met palmbomen, haaien, ananas en cactussen – zomerser wordt het niet, toch? Met gratis templates!

Ik ben begonnen met het maken van de decoraties. Ik heb ze gemaakt van candy buttons van PME en het kan ook met Deco Melts van FunCakes. Candy en Deco Melts hebben een aantal voordelen ten opzichte van chocola: het is er in allerlei kleuren en het is makkelijk te verwerken, je kunt het eindeloos smelten en hard laten worden en de temperatuur komt niet zo nauwkeurig! Hier heb ik allerlei zomerse decoraties gemaakt: palmbomen, cactussen, ananassen en haaienvinnen.

 

Even een uitleg hoe je deze candy toppers maakt:

  1. Download de template.
  2. Smelt de candy buttons. Dat gaat het makkelijkst in de smeltpannetjes van PME. Stand 2 om te smelten en stand 1 om mee te werken.
  3. Bedek de templates met bakpapier en teken de figuurtjes na met de candy melts. Met de flesjes van Wilton gaat dat heel goed.
  4. Laat rustig uitharden, eventueel in de koelkast.

Je kunt ook in de video (ook onderaan de pagina) bekijken hoe ik dit deed. Als je candy toppers af zijn, maak je er per cupcake een mooie zomerse topping mee.

 

Ananascupcakes

De ananas is cupcakebeslag met de smaakstof ananas erdoor en een toef van enchanted cream met ananas smaakstof erdoor, opgespoten met spuitmondje 1M. Tot slot heb ik de ananas cupcake candy topper erin gestoken.

 

 

Cactuscupcakes

De cactussen heb ik met groene candy buttons gespoten en een roze mimosa erop als bloem. De cupcake zelf heb ik ingesmeerd met botercrème en heb ik daarna in een bakje met gestampte theebiscuitjes gedrukt voor een lekker én zanderig effect.

 

Palmbomencupcakes

De palmbomen heb ik gemaakt met pindapepsels, die zijn iets dikker dan de normale zoute stokjes. Samen met de candy melts en bijpassende sprinkels worden het zomerse palmbomen. Ook hier heb ik de cupcake zelf ingesmeerd met botercrème en daarna in gestampte theebiscuitjes gedrukt voor het zandeffect.

 

 

 

Haaiencupcakes


De haaiencupcake is een vin van fondant op een toef blauwe botercrème. De vin heb ik uitgestoken, door een ronde uitsteker in grijs fondant te plaatsen, deze 1 cm op te schuiven en nog een keer te steken. 

 

Laat de zomer maar komen, ik ben er klaar voor!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »