FunCakes Tarwebloem 1kg

Het FunCakes Tarwebloem is het perfecte bloem voor het maken van witbrood, meergranenbrood en kleine broodjes. Deze basisbloem heeft uitstekende bakeigenschappen en is gemakkelijk te verwerken.

Lees meer...
Artikelnummer: 810192

Het FunCakes Tarwebloem is het perfecte bloem voor het maken van witbrood, meergranenbrood en kleine broodjes. Deze basisbloem heeft uitstekende bakeigenschappen en is gemakkelijk te verwerken. De bloem wordt gemalen uit een selectie van hoogwaardige tarwe, dit resulteert in perfect en krokant brood! Je kunt de bloem ook gebruiken om zoetje broodjes te maken. Maak een heerlijk bruin brood met deze tarwebloem gecombineerd met de FunCakes Volkorentarwemeel. Voeg de FunCakes Broodverbeteraar toe aan je recept om het deeg gemakkelijker te verwerken en het brood langer vers te houden.

De bloem heeft een witte/crème kleur en een neutrale smaak. Het is Halal gecertificeerd en geschikt voor veganisten en vegetariërs.

 

  • Eiwitrijke bloem voor een goede vochtopname.
  • Deze tarwebloem is gemalen uit selectie van hoogwaardige tarwe.
  • Makkelijk te verwerken.
  • Uitstekende bloem voor alle soorten brood. Aanbevolen voor het maken van broden, stokbrood en kleinbrood.
  • Inhoud: 1 kg.

 

Ingrediënten: tarwebloem. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: gluten, ei, soja, melk, lupine. Halal gecertificeerd. Geschikt voor veganisten en vegetariërs.

 

Nederland Valgetal Duitsland Frankrijk Italië Spanje Proteïne
280 Type 550 Type 65 Tipo O Type 70 12,5%

 

Basisrecept witbrood:
Benodigdheden:
500 g FunCakes Tarwebloem
7 g FunCakes Gedroogde Gist
25 g FunCakes Broodverbeteraar Wit
10 g zout
290 ml water (30°C)
Eventueel sesam- of maanzaad.
Plastic folie
Wilton afkoelrek

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat de het zout en de gist elkaar niet raken in de kom voordat je begint met kneden. Kneed het gedurende 10-15 minuten tot een mooi deeg. Bij gebruik van een mixer, zet dan de deeghaak op de mixer en mix 12 minuten op de middelste stand.
Check of het deeg goed gekneed is door een klein balletje uit elkaar tot trekken tot een bijna doorzichtig vliesje. Breekt het deeg niet, dan is het klaar.
Vorm er een bol van, zorg dat er spanning op de bol staat. Leg de bol terug in de kom en dek af met plastic folie. Laat het op een warme plek 30-45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot geworden is. Je kunt hiervoor ook de oven gebruiken. Zet de oven op 30°C (boven- en onderwarmte) en plaats een bakje water in de oven.
Druk na deze ‘bolrijs’ het deeg plat zodat alle lucht eruit gaat. Probeer een plak te maken van 30x20 cm.
Voor een vloerbrood: rol het deeg stukje bij stukje strak op. Duw elke keer het deeg vast op de naad met je vingers. Maak de bovenkant eventueel nat met wat water en rol het door sesam- of maanzaad. Leg het met de naad onderop op een bakplaat met bakpapier en laat het nogmaals 90 minuten rijzen.
Voor een vlechtbrood: verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en maak hier rollen van ongeveer 35 cm van. Maak de strengen eventueel nat met water en roll het door sesam- of maanzaad. Vlecht de drie strengen en duw de uiteindes van de vlecht onder het brood. Laat dit 90 minuten rijzen op dezelfde manier als de eerste keer.
Afbakken: verwarm de oven voor op 240°C (boven- en onderwarmte) en breng de temperatuur terug naar 220°C zodra het brood in de oven staat. Bak het brood in ongeveer 30 minuten tot de korst goudbruin is en een hol geluid geeft als je op de onderkant van het brood klopt. Laat afkoelen op een rooster.

Basisrecept witte of bruine bolletjes:
Benodigdheden:
Voor witte bollen: 500 g FunCakes Tarwebloem
Voor bruine bollen: 250 g FunCakes Tarwebloem en 250 g Funcakes 100% Volkorentarwemeel
7 g FunCakes Gedroogde Gist
75 g FunCakes Broodverbeteraar Kleinbrood
10 g zout
280 ml water (30°C)
Eventueel havervlokken, sesam- of maanzaad
Wilton afkoelrek

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat de het zout en de gist elkaar niet raken in de kom voordat je begint met kneden. Kneed het gedurende 10-15 minuten tot een mooi deeg. Bij gebruik van een mixer, zet dan de deeghaak op de mixer en mix 12 minuten op de middelste stand.
Check of het deeg goed gekneed is door een klein balletje uit elkaar tot trekken tot een bijna doorzichtig vliesje. Breekt het deeg niet, dan is het klaar.
Verdeel het deeg in bolletjes van elk 50 g. Maak hier strakke bolletjes van onder de bolling van je hand en leg ze met genoeg tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak de bovenkant van de bolletjes nat met water. Druk de deegbolletjes als ze nat zijn eventueel in een topping van havervlokken, sesam- of maanzaad.
Laat ze 90 minuten rijzen op een warme plek. Je kunt hiervoor ook de oven gebruiken. Zet de oven op 30°C (boven- en onderwarmte) en plaats een bakje water in de oven.
Afbakken: verwarm de oven voor op 250°C (boven- en onderwarmte) en breng de temperatuur terug naar 230°C zodra de broodjes in de oven staan. Bak de bolletjes ongeveer 10 minuten tot de korst goudbruin is. Laat ze afkoelen op een rooster.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »