Gevuld Speculaas pakket

Vivian maakt gevuld speculaas, dat kun jij ook!! IN deze video kun je zien, hoe het werkt.

Lees meer...

Hierboven in de video zie je hoe ik gevuld speculaas maak. Het enige dat je hoeft toe te voegen aan dit pakket is een ei en 160 gr ongezouten roomboter en wat water. Verder heb je een oven en een bakplaat nodig. 

In het pakket zit de speculaasmix van Paisley, amandelspijs en een bakje met halve amandelen. 

Recept voor gevulde speculaas:

Benodigdheden:
- 400 gram speculaasmix
- 160 gram (room)boter
- 3 eetlepels water
- 250 gram amandelspijs
- 20 gram halve amandelen
- 1 losgeklopt ei

Maak het deeg zoals beschreven in het recept speculaas.
Rol het deeg op een met bloem bestrooide aanrecht uit tot een lap van ongeveer 1 cm en snijd deze lap in twee delen.
Leg een lap op de beboterde bakplaat. Maak de amandelspijs aan met ¾ losgeklopt ei en druk deze uit tot een stuk dat iets kleiner is dan de deeglap.
Bedek het deeg op de plaat met de amandelspijs en leg hier de tweede laag overheen. Druk de randen op elkaar. Druk de amandelen op regelmatige afstand in het deeg en
bestrijk de bovenkant met het overige ei. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaas in ongeveer 40 minuten gaar en bruin op 150 graden.
Laat het gebak eerst op de bakplaat afkoelen en leg het dan op een taartrooster om verder af te koelen.

Ingredienten van speculaasmix:
TARWEbloem, suiker, bakkerszout, kruiden en specerijen (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardamom), invertsuikerstroop, rijsmiddel E450, E500, aardappelzetmeel, kleurstof E150a,

Allergenen: 
tarwe (gluten). 
Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »