Top

Howto's

Cereal Treats

60 gram boter

210 gram rice crispies

260 gram marshmallows of spekjes

 

of

15 gram boter

Marhmallow fluff hele pot: 213 gram

150 gram rice crispies

 

 

 

Smelt rustig in een pan (liefst met anti-aanbaklaag) de boter. Voeg de marshmallows toe en laat die in de boter op laag vuur smelten. Zorg dat het geheel niet te snel opwarmt.

Haal de pan van de warmtebron en voeg de rice crispies toe. Dit roer je goed door elkaar. Het lijkt of er te weinig marshmallow voor de rice crispies is, maar dat komt goed!

 

Nu kun je aan de slag. Je kunt het in een bakvorm duwen, balletjes van maken of een grote plak maken, waar je koekjes uit kan steken.

Na het afkoelen kun je het desgewenst in stukjes snijden of bijsnijden tot het de gewenste vorm heeft. Geschikt om met botercrème of ganache af te smeren. Daarna bekleden met fondant of marsepein kan ook!

 

 

 

 

Ook met de hand is het goed te modelleren. Om plakken te voorkomen, kun je dan het beste je handen vochtig maken. 







Howto Ijsjes bakken!

 

Benodigdheden:

Ijsbakjes

Cupcakemix

Boter

Eieren

Candy

Sprinkles/strooisel

Parasolletjes

Maak de cupcakemix zoals op de verpakking beschreven staat. Verdeel deze mix over de ijsbakjes met een spuitzak. Zet de ijsbakjes in je cupcakebakblik in de oven. Bak de ijsjes tot je er een prikkertje in kan steken en deze er weer schoon uit komt.

 

Zo zien je ijsjes er dan ongeveer uit. ->

Smelt de Candy langzaam. Het mag niet te heet worden. Als je ijsjes zijn afgekoeld, doop je ze in de Candy. Meteen daarna gooi je de strooisels er overheen. Zoveel als jij mooi vindt!

Eventueel nog een parasolletje
er in steken en smullen maar!

 

Alle materialen voor
deze ijsjes kun je bij
SweetyCakeShop kopen.


Zo maak ik CakePops?


Bak in de CakePopMaker balletjes van cake..


Candymelts of chocola:

Smelt een half zakje Candymelts in een smal bakje. Zo kan je cakepop helemaal ondergedompeld worden. Let op, als de Candymelts te heet worden, dan wordt het klonterig en kun je er niets meer mee. Ook mag er absoluut geen water in de Candy komen!

 

Au-bain-marie: Smelten in een grote kom met daaronder een kleinere kom/pan met heet water.
Magnetron: telkens 10-15 seconden in de magnetron, doorroeren en herhalen. Stoppen als er nog slechts een paar kleine klontjes in zitten. Daarna nog even doorroeren tot de klontjes weg zijn.
Smeltpannetje: Regelmatig doorroeren. Als bijna alles gesmolten is terug zetten op een lagere stand.

De meeste candymelts zijn niet vloeibaar genoeg om je cakepop lekker in onder te dompelen. Je kunt het vloeibaarder maken door er cacaoboterdrops aan toe te voegen. 10% van het gewicht van de candy is meestal genoeg.
Daarna een aantal keren goed doorroeren zodat het goed mengt.

Steek nu in elk balletje een stokje. Dip het stokje eerst in de Candy en dan in het balletje. Om het stokje goed vast te laten zitten, gaan de balletjes nu de koelkast in. Minimaal 10 minuten. De candy aan het stokje is nu mooi hard geworden.

 

Nu gaan we de cakepops onderdompelen in candy. Niet te hard roeren, we doen dit heel voorzichtig draaiend. Als hij helemaal bedekt is met Candy, eruit halen en zachtjes de overtollige candy aftikken. Dit doe je ook draaiend. Als het goed is heb je nu een mooie strakke bol met candy. Je kunt versieringen direct aan brengen, maar ook erop lijmen als de candy eenmaal droog is.

 

Alle materialen voor CakePops zijn verkrijgbaar bij SweetyCakeShop!

 

Veel plezier en eet smakelijk!!