Top

Tips & Trucs

Ganache om je taarten super strak af te smeren

750 gram witte chocola
250 gram slagroom

of
500 gram melkchocola
250 gram slagroom

of 
250 gram pure chocola
250 gram slagroom

Slagroom in een pannetje tot 70 graden opwarmen. Als het begint te borrelen, direct van het vuur afhalen. Dan roer je de chocola erdoor. Blijven roeren tot het één geheel is geworden. Dan voor een aantal uren in de koelkast. Bij gebruik, kleine hoeveelheden voorzichtig opwarmen in de magnetron voor de gewenste dikte. 

 

 

 

 

 

 

Modelling chocolate

 

330 gram glucose

15 gram water

775 gram candy

Candy smelten 'au bain marie' in 2 pannen.

Glucose en water in een andere pan opwarmen tot vloeibaar (maar niet te warm) 

Rustig candy en glucose door elkaar roeren tot net gemengd.Niet te vaak roeren.

Gieten op bakpapier en plat maken met nog een stuk bakpapier bovenop.

Een nacht laten liggen. Daarna doorkneden en evt. opwarmen in de magnetron.

 

Bewaren in stevige zakjes en daarna in een bakje, op kamertemperatuur. Net als fondant.

 

 

 




Recept voor het maken van CakePops:



Biscuit

Dit is luchtige cake zonder boter. Het makkelijkste maak je dit met een biscuitmix. Dan hoef je alleen maar water en eieren toe te voegen. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en mix echt 10 minuten op de hoogste snelheid.

Stevige botercrème. (zie recept hieronder)

 

Kijk hoeveel je biscuit weegt en neem 80% van dat gewicht in botercrème. Dus voor elke 100 gram biscuit, neem je 80 gram botercrème. 

 

Verkruimel het biscuit en meng het met de botercrème met je mixer tot een mooi deeg. 

Zet dit een half uurtje in de koelkast, zodat het weer wat steviger wordt. Daarna kun je er mooie balletjes van rollen. Of andere vormen natuurlijk. Een kegeltje, een blokje.

 

Voor de verdere uitleg om CakePops te maken: Klik op 'How to's'

 

 

Recept van stevige botercrème:

100 gram roomboter   
100 gram margarine    
200 gram poedersuiker 
smaakstof van bijv.  Patidess

 

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de roomboter en de margarine in een kom en mix het, tot de boter zacht is. Voeg daarna in delen de poedersuiker toe. Mix daarna nog 10 minuten op de hoogste snelheid. Het is belangrijk om echt 10 minuten te mixen omdat het anders niet de goede structuur krijgt. Voeg hierna de smaak toe, bijvoorbeeld met de lekkere smaken van Patidess of Lorann, deze zijn te koop bij SweetyCakeShop. Met deze botercrème kun je je taart goed afsmeren. Ook kun je hiermee dijkjes spuiten, om daartussen een nattere vulling te doen.

 

Bewaren van de taart:

Als je een taart hebt gemaakt, kan deze 3 dagen gegeten worden, als je hem in de koelkast bewaart. Het beste voor de taart is dat de koelkast op standje 1 staat. Als hij namelijk te koud staat, kan de taart gaan zweten, als je deze eruit haalt.  Wil je de taart op een later tijdstip eten, dan kun je hem invriezen.  Doe de taart met taartkarton, maar zonder taartdoos in een pedaalemmerzak. Sluit deze goed af. Zo kan je taart nog een hele tijd in de vriezer bewaard blijven. Bij het ontdooien is het belangrijk om de temperatuursverschillen zo klein mogelijk te houden. Dus zet de taart, met de zak er nog omheen, de avond ervoor in de koelkast. (ook weer standje 1) ’s Morgens kan hij dan in de zak buiten de koelkast. Na een uur kan de zak eraf. Het kan zijn dat de taart gaat ‘zweten’. Hij smaakt dan niet minder lekker, maar dat is wel jammer natuurlijk van zo'n mooie taart. Om het ‘zweet’ weg te krijgen kun je het beste de taart laten opdrogen, buiten de koelkast. Vooral niet aankomen. Een ventilator kan het opdrogen versnellen.

Eet smakelijk!!

 

CupCakes:

Voor decoratie van 1 cupcake heb je ongeveer 20 gram fondant nodig. Je kunt dan een lapje en een uitgestoken vorm erop leggen.

 

 

Dummies:

Piepschuim om neptaarten te maken. Oneffenheden kun je opvullen met stukjes fondant of marsepein. Dan dummie vochtig maken en dan bekleden gewoon met fondant of marsepein. Stapelen d.m.v. meerdere prikkertjes en/of lijmen.

 

Tylose:

Per 250 gram fondant 1 theelepel toevoegen. Dan goed kneden tot het 'als kauwgom' wordt.

Tylose werkt het beste met fondant van Bakels of Regal Ice.

 

Ronde taarten

10 cm                
12,5 cm              
15 cm                
17,5 cm              
20 cm                 
22,5 cm             
25 cm                
27,5 cm             
30 cm                
32,5 cm              
35 cm              

 

3 personen
4 personen
6 personen
8 personen
12 personen
15 personen
18 personen
20 personen
22 personen
26 personen
32 personen

Vierkante taarten

10 cm             
12,5 cm           
15 cm             
17,5 cm           
20 cm             
22,5 cm           
25 cm              
27,5 cm           
30 cm
35 cm

 

4 personen
6 personen
12 personen
11 personen
15 personen
17 personen
25 personen
32 personen
40 personen
50 personen

 

 

Ronde Bakvormen 10 cm hoog

Maat 

10

15

20

25

30

35

Biscuitmix 

100

180

330

540

790

 

Ei  

1,5

3

5

8

12

 

Water 

10

20

33

55

80

 

Rolfondant/Marsepein

250

350

500

700

900

1100

 

 

 

 

Vierkante Bakvormen 7,5 cm hoog

Maat 

10

15

20

25

30

35

Biscuitmix 

120

180

330

530

660

780

Ei  

2

3

5

8

10

12

Water 

10

20

30

50

65

80

Rolfondant/Marsepein

350

450

600

800

1000

1200

 

 

Blandaschalen van Ikea voor mooie Boltaartjes!

12 cm -> 50 gram biscuitmix, 40 gram ei, 5 gram water.

Voor 9 Blandaschaaltjes -> 460 gram biscuitmix, 350 gr ei (7 stuks M), 46 gram water.

20 cm -> 260 gram biscuitmix, 200 gr ei (4 stuks M), 26 gr water.

 

 

Heb je een bakblik dat niet in deze tabellen staat?

Vul je bakblik tot de rand met water. Kijk hoeveel liter water er in gaat.

Voor elke halve liter reken je 1 ei, 66 gram biscuitmix en 6,6 gram water.

Dus heb je een bakblik waar 3,5 liter water ingaat?

Dan heb je 7 eieren, 462 gram biscuitmix en 46 gram water nodig.